Националният отбор по тенис на Австралия се класира за полуфиналите за Купа "Дейвис". Тимът се наложи с 3-2 над Казахстан, постигайки обрат от 0-2 за първи път от цели 76 години насам, пише Tenniskafe.com. Звездите Танаси Кокинакис и Ник Кирьос загубиха откриващите две срещи на сингъл за Австралия. След това обаче капитанът на домакините Уоли Масур заложи на далеч по-опитните Лейтън Хюит и Сам Грот в оставащите срещи.

Двамата запазиха живи надеждите на Австралия след победа на двойки в събота, а днес довършиха започнатото, печелейки последните два мача на сингъл. Сам Грот се наложи с 6-3, 7-6 (6) 4-6, 7-6 (6) над Михаил Кукушкин, а Лейтън Хюит не даде дори сет на Александър Недовесов за крайното 7-6 (2), 6-2, 6-3.

Австралийците достигнаха до полуфиналите в Световната група за първи път от 2006 година насам, когато отстъпиха с категоричното 0-5 на Аржентина. В опит да се класират за финалния двубой в тазгодишното издание на Купа "Дейвис", 28-кратните шампиони ще премерят сили с победителите от мача между Великобритания и Франция.