Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Акапулко. Хасковлията допусна поражение с 5:7, 2:6 от австриеца Доминик Тийм – Доминатора на 1/4-финалите и се прости с мечтата си да отново да триумфира в надпреварата, както го стори през 2014 година.

Първият сет беше изключително оспорван. Още в първия си сервис гейм Гришо допусна да бъде пробит на 30. В четвъртият гейм българинът върна пробива за 2:2. Така се стигна до 5:5, когато дойде и развръзката в сета. Григор сервиваше, но куп грешки позволиха на Тийм да спечели гейма и да сервива за спечелване на сета, което и стори.

Вторият сет отново започна със загубен сервис гейм за първата ни ракета. Австриецът играеше спокойно и спечели лесно следващите части. Димитров демонстрира много нервност и припряност, в резултата на което в третия гейм потроши от яд ракетата си.

Българинът така и не успя да стигне до пробив в следващите части и дори допусна втори такъв за Доминик, който в крайна сметка спечели сета с 6:2, а с това и мача.

 Представянето на Григор Димитров през годината - ТУК !!!