Юрген Мелцер хвърли бомбата на турнира по тенис в Монте Карло, след като изхвърли Роджър Федерер. Австриецът спечели четвъртфиналната среща с 6:4, 6:4 след час и 45 минути игра. Това е първи успех за деветия в света срещу бившия номер 1 след три загуби, в които не бе взел дори сет.

Федерер не бе концентриран и не показа способностите си в първия си турнир на клей за сезона. Той направи много грешки и не се възползва от седемте възможности за пробив, които получи. В същото време Мелцер бе много стабилен и успя да пробив сервиса на по-именития си съперник по веднъж в двата сета.

Също като Федерер и австриецът е роден през 1981 година, но успехите му са по-скромни. В момента той се намира на върховото за кариерата си 9-о място в ранглистата и има 3 титли. Мелцер е стигал четвъртия кръг на всички турнири от “Големия Шлем”, а рекордът му е полуфиналът от “Ролан Гарос” миналия сезон.

В полуфиналите Юрген ще мери сили с четвъртия поставен Давид Ферер, който по-рано победи Виктор Троицки с 6:3, 6:3./БЛИЦ