Роджър Федерер загуби с 5:7, 5:7 от Доминик Тийм в старта на двамата на финалния турнир на АТР в Лондон. Така швейцарският тенисист е изправен пред трудна задача в опита си да се класира за полуфиналите. По-рано в другия мач от Група „Бьорн Борг“ Новак Джокович се наложи над Матео Беретини.

Маестрото беше пробит още в първия гейм на мача, но успя да върне брейка за 2:2 в първия сет. След това Тийм отново проби подаването на Федерер в 11-ия гейм и след това спечели първата част при свое подаване. Вторият сет беше решен от единствен пробив в полза на австриеца в 11-ия гейм.

Доминик Тийм започна мача с положителен баланс от 4:2 в мачовете си срещу Роджър Федерер, но победата му се прие с изненада. Единственият път, в който швейцарецът не е успял да участва на полуфиналите на финалния за годината турнир, е през 2008 г.

Федерер има пет титли от надпреварата, колкото има и Новак Джокович. На двамата предстои мач един срещу друг през тази седмица. Само първите двама тенисисти от всяка от двете групи в Лондон се класират за полуфиналите.