Доминик Тийм победи Роджър Федерер с 3:6, 6:3, 7:5 на финала на турнира в Индиън Уелс. Срещата продължи 123 минути, а след успеха си австриецът може да се похвали с нещо, което малцина тенисисти в света притежават. Тийм вече има положителен баланс в мачовете си с швейцареца – 3:2.

Вторият пореден загубен финал в Индиън Уелс означава, че Федерер отново не успя да стигне до шеста рекордна титла от турнира в калифорнийския град. Преди година Маестрото отстъпи на Хуан Мартин дел Потро в спора за титлата. В мача си срещу Тийм Федерер показа нехарактерна слабост при възможностите за пробив и спечели само 2 от общо 11 шанса.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Любопитното е, че швейцарецът, който атакуваше своята 101-та титла, за първи път от доста време загуби финал, в който печели първия сет. Маестрото триумфира в предишните 20 случая, когато взимаше първата част във финалните мачове.

Това е първа титла от сериите „Мастърс“ в кариерата на Доминик Тийм. С триумфа си в Индиън Уелс 25-годишният австриец си гарантира, че ще измести Роджър Федерер от четвъртото място в световната ранглиста.