Двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка се класира на 1/4-финал на турнира след успех с 4:6, 6:1, 6:4 над китайката Лин Чжу за 2 часа и 42 минути игра.

Азиатката, която дебютира в осминафиналите на турнир от Големия шлем, успя да вземе първия сет на мача след пробив в седмия гейм за 4:3. Китайката обаче не успя да запази нивото в играта си във втория сет, който стартира с пет поредни гейма на сметката на Азаренка, което предреши изиграването на решителен трети сет.

Той започна с шест последователни пробива, за да стане резултатът 3:3. Чжу бе първата, която успя да спечели подаването си и да поведе с 4:3, но последва нов обрат за по-опитната от двете тенисистки.

Азаренка изравни за 4:4, а след това направи нов пробив, с който си осигури възможност да сервира за мача. Нейната съперничка стигна до два брейкбола при 15-40, но след четири солидни сервиса Азаренка обърна хода на гейма и спечели мача.

За място на полуфиналите Азаренка ще играе с поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула. Американката бе повече от категорична срещу чехкинята Барбора Крейчикова и я победи със 7:5, 6:2 за само 67 минути игра.