Лидерката в световната ранглиста Виктория Азаренка се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция, след като постигна успех срещу Алберта Брианти с 6:7(6), 6:4, 6:2. Беларуската тенисистка обърна мача, въпреки, че загуби първия сет и изоставаше с 0:4 във втория.

Срещата започна много добре за лидерката в световната ранглиста, която направи пробив още в началото и взе подаването си, за да поведе с 2:0. След това обаче настъпи срив в играта й и тя загуби четири поредни гейма. Стигна до тайбрек, в който италианката спечели с 8:6.

Вторият сет започна кошмарно за Азаренка, която допусна два пробива и изоставаше с 0:4, но това сякаш я мотивира още повече, защото показа страхотна игра и спечели шест поредни гейма, с което изравни резултата и доведе мача до трети решителен сет. В него Азаренка не срещна трудности и спечели с 6:2, с което се класира за втория кръг.

Бившата номер едно в света Йелена Янкович също продължава напред, след като направи обрат срещу австрийката Патрисия Майер-Ахлайтнер и победи с 1:6, 6:1, 7:5.