Водачката в световната ранглиста Виктория Азаренка (Беларус) се класира за полуфиналите на турнира в Бризбейн. Шампионката от 2009 година Азаренка разби квалификантката Ксения Первак (Казахстан) с 6:1, 6:0 за 69 минути.

Первак, която в първия кръг елиминира бившата номер 1 Каролине Возняцки (Дания), не успя да се противопостави на съперничката си и допусна седем пробива в мача. За място на финала Азаренка ще се изправи срещу поставената под номер 3 Серина Уилямс (САЩ). Уилямс записа 34-а победа в последните си 35 мача след 6:4, 6:3 над сънародничката си Слоун Стивънс.

Олимпийската шампионка реализира по един пробив в края и на двата сета, за да триумфира за 72 минути. Уилямс има само една загуба в 12 мача срещу Азаренка, включително пет поредни успеха през миналия сезон.

Рускинята Анастасия Павлюченкова поднесе изненадата на четвъртфиналите след победа над четвъртата в схемата Ангелик Кербер със 7:6(3), 7:6(3) след почти два часа игра. 21-годишната Павлюченкова, полуфиналистка от турнира през 2011 година, наниза 7 аса срещу петата в световната ранглиста Кербер и показа по-здрави нерви в двата тайбрека. Съперничка на 36-ата в класацията на УТА рускиня за място на финала ще бъде Лесия Цуренко (Украйна). Цуренко влезе в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите на мястото на отказалата се заради контузия Мария Шарапова и записа силна серия. На четвъртфиналите тя победи Даниела Хантухова (Словакия) 6:3, 6:4.