Колоритният кипърец Маркос Багдатис спря Рафаел Надал на Мастърса по тенис в Синсинати. Лидерът в световната схема отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 и така няма да се осъществи чаканият полуфинал между него и големия му съперник Роджър Федерер.

Швейцарецът ще играе с Багдатис тази вечер, а другият полуфинал е американски – Марди Фиш срещу Анди Родик.

Багдатис успя да пробие Надал при 4:4 в първия сет, след което го спечели след свое подаване. Вторият сет стартира с два пробива и 1:1. Испанецът поведе с 5:4 и взе подаването на съперника си. Решителният трети сет бе копие на първия. Маркос проби при 4:4 след двойна грешка на лидера в ранглистата, след което спечели мача.

Сега кипърецът ще мерси сили и с Федерер. Двамата играха за последно през март на Индиън Уелс, като той отново хвърли бомбата и би с 5:7, 7:5, 7:6.

Самият Федерер стигна полуфинала след тежък мач срещу Николай Давиденко. Благодарение на рутината си той спечели с 6:4. 7:5.

Домакините на турнира ще имат и финалист, защото за място в последния мач ще се борят Марди Фиш и Анди Родик. Изненадващо Фиш отстрани Анди Мъри – 6:7, 6:1, 7:6. Родик, който не бе играл повече от месец заради вирусно заболяване, се справи с номер 3 в света Новак Джокович – 6:4, 7:5./БЛИЦ