Намиращата се на 10-о място в световната ранглиста по тенис французойка Марион Бартоли изпрати молба за "уайлд кард" за участие в Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 30 октомври до 4 ноември.

Агентът на французойката Моли Логан написа официално писмо с искането до директора на турнира Стефан Цветков. Вицешампионката от "Уимбълдън" през 2007 година има в момента класиране за сигурно участие в зала "Арена Армеец", но все още не е спечелила турнир от категория "Интернешънъл", което е другото изискване на WTA (Женската тенис асоциация).

Бартоли е финалистка от първото издание на Турнира на шампионките през 2009 година в Бали. Миналата есен тя стана единствената тенисистка, която е играла в рамките на един сезон и в Турнира на шампионките, и в заключителния WTA Championships.

Организаторите от Българската федерация по тенис ще дадат една "уайлд кард" на най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, ако тя не успее да се класира по право за турнира, каквато е нейната амбиция. За втората покана желание имат освен Бартоли още словашката Доминика Цибулкова (Словакия), рускините Мария Кириленко и Вера Звонарьова, италианката Флавия Пенета и германката Андреа Петкович.