Марион Бартоли спечели за първи път в своята кариера „Уимбълдън” и стана първата французойка, която триумфира на най-престижния тенис турнир след Амели Моресмо през 2006 година. На финала поставената под номер 15 в основната схема Бартоли надви с 6:1, 6:4 германката Сабине Лисицки, която за първи път в кариерата си игра финал на турнир от Големия шлем.

В началото Бартоли и Лисицки си размениха по един пробив. След това французойката заигра по-концентрирано на централния корт в „Ол Инглънд Клъб” и размаза Лисицки с 6:1 в първия сет.

През втората част германката не можа да се отърси от шока и отново допусна ранен пробив, който след това Бартоли затвърди и дори поведе с 4:1. Лисицки върна пробива и спечели сервиса си, за да намали резултата до 5:4 за французойката. Германката обаче нямаше сили за нов пробив. Бартоли спечели подаването си за крайното 6:4 във втората част и триумфира с титлата. Французойката имаше зад гърба си един неуспешен финал в Лондон през 2007 година, но този път не изпусна трофея.

Това е едва втори успех за Бартоли срещу Лисицки от всичките им пет сблъсъка досега. С него обаче французойката си гарантира влизане в Топ 10 на световната ранглиста на WTA, като още следващата седмица тя ще измести чехкинята Петра Квитова от осмата позиция.

Сабине Лисицки можеше да стане първата германка с трофей от „Уимбълдън” след 1996 година, когато за последно легендарната Щефи Граф донесе радост за родината си.