Бащата на австралийската тенисистка Йелена Докич обяви гладна стачка в знак на протест срещу 15-месечното си осъждане на затвор заради заплахи срещу австралийския посланик в Белград.

Адвокатката на Дамир Докич Босилка Джукич, обяви, че е била информирана от съпругата на осъдения, че той повече няма да приема храна, вода или медикаменти в затвора. Той излежава присъдата си в северния град Сремска Митровица.

50-годишният Докич бе арестуван през май заради твърдението си, че ще взриви колата на австралийския посланик Клеър Бърджин заради негативните публикации в пресата в страната, в които дъщеря му Йелена го обвинява в насилие.

При извършването на ареста, полицията откри голямо количество оръжие в дома му. Той заплаши, че ще изстреля ракета срещу колата на Бърджин, но след това обяви, че изявлението му е било в изблик на гняв. По-късно призна, че е биел дъщеря си.

Докич бе обвинен за застрашаване сигурността на австралийския посланик и незаконно притежание на оръжие. Неговата 15-месечна присъда бе потвърдена и след обжалването./БЛИЦ