Димитър Господинов и Дора Рангелова ще бъдат капитани на националните отбори по тенис, съответно Купа „Дейвис” и „Фед Къп”, реши Управителният съвет на Българската федерация по тенис.

Досега Господинов беше помощник на капитана Огнян Илиев, който напусна поста, след като изкачи отбора от Трета във Втора група през май. Първото изпитание за бащата на Григор Димитров ще бъде двубоят срещу Финландия от Втора група на Евро-африканската зона на турнира. Двубоят е от 1 до 3 февруари в столичната зала „София”.

Това е вторият случай, в който Господинов ще води отбора. През 2009 година той беше капитан в сблъсъка срещу Латвия в Пловдив.

Отборът за „Фед къп” пък остава под ръководството на Дора Рангелова. Националките ще играят в Ейлат, Израел, двубоите си от Първа група на Евро-африканската зона в седмицата, започваща на 4 февруари. Другите състави в тази група са Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Великобритания, Хърватия, Грузия, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Турция.

Дни преди началото на турнира се тегли жребий за разпределяне на съставите в четири групи. Победителите в тях играят полуфинал за класиране за плейофите за Световна група II.