Бащата на Доминик Тийм - Волфганг, защити Новак Джокович за организирането на демонстративния турнир ""Адриа Тур"", и каза, че обвиненията към сърбина за случаите на коронавирус след надпреварата са „твърде евтини“.

Тийм взе участие в "Адриа Тур", след който Джокович, заедно с Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки, са с положителни тестове за коронавирус. Джокович и съпругата му Йелена дадоха отрицателни проби за COVID-19 в петък. Волфганг Тийм, който е баща и треньор на 26-годишния тенисист, подкрепи световния номер 1 Джокович.

„Не одобрявам случилото се на "Адриа Тур", но порицаването на Джокович и обвиняването му ми изглежда твърде евтино. Разбира се, танците в дискотеката не бяха оптимални, но Джокович на практика не направи нищо грешно. Те просто бяха отпуснати и еуфорични“, каза бащата на Доминик за австрийския вестник Die Presse.

Волфганг потвърди, че синът му ще дари спечелените пари от събитието за благотворителност и предположи, че турнирът все пак си е струвал, тъй като е събрал средства за благородна кауза. „Предпочитам да има още няколко случая на коронавирус и да бъдат събрани няколко хиляди евро за клиника за лечение на болни от рак“, добави той.