Роберто Баутиста-Агут спечели турнира по тенис в Ден Бош (Холандия). Състезанието е с награден фонд 809 600 евро. На финала поставеният под номер 3 испанец победи германеца Бенямин Бекер с 2:6, 7:6 (2), 6:4.

Роберто Батиста-Агут е роден на 14 април 1988 година в Кастейо де ла Плана (Валенсия). Като юноша не постига кой знае какви успехи, балансът му е 41 победи и 13 загуби. Стига едва до №47 в ранглистата за юноши през 2006 година. Едва през 2012 година се класира на първия си АТП четвъртфинал - в Санкт Петербург, където губи от Фабио Фонини. През същата година печели и първата си титла от категория "Чалъндж" - на турнира в Рим. Печели още два трофея от тази категория, което му дава за първи път място в Топ 100. Всъщност, преди испанецът да се насочи към тениса, тренира футбол. Обича Виляреал и се записва в академията на клуба, където остава до 14-годишна възраст.

Прякорът му е Бати, вероятно от фамилията му Баутиста. Като малък обаче му лепват прякора и заради легендарния холандец Марко ван Бастен. Фен е на "жълтата подводница" и на местния Кастейон. Тръгва по футболната пътека заради баща си Хоакин, който рита за местни отбори. В момента Баутиста-Аугут-старши е банкер, а майката на тенисиста се занимава с магазини за дрехи.

"Ако не бях станал тенисист, със сигурност щях да съм футболист", разкрива 26-годишният състезател. Голямата страст на Баутиста-Агут освен футбола и тениса са...конете. Има собствени расови коне.