Бившият номер 1 в световния тенис Борис Бекер е на мнение, че Роджър Федерер и Анди Мъри все още има какво да доказват на последния за сезона турнир - в Лондон.

Федерер и Мъри вече са се изправяли един срещу друг в спор за титлата. Това стана на Откритото първенство в Австралия през януари тази година. Тогава швейцарецът спечели в три сета, с което прибави 16-ата си подред титла на Големия шлем.

42-годишният Бекер, който е трикратен шампион от "Уимбълдън" е на мнение, че и Федерер, и Мъри ще се появят на корта с мисълта за добро представяне. Мачовете са от 21 до 28 ноември в Лондон.

"Мисля, че ще видим някои от големите имена в тениса на полуфиналите и финала. Николай Давиденко изненадващо спечели миналата година, но смятам, че това е важно състезание за Федерер, Мъри и Джокович. Те имат да докажат нещо на Надал, който спечели три от четирите титли от Големия шлем тази година. Роджър игра изключителен тенис в продължение на 5-6 години и тъй като е печелил толкова много, неговата енергия е спаднала с може би 5%, но това е всичко, което му липсва", заяви Бекер.

"Федерер има чудесен живот - съпруга и две деца. Смятам, че може да извоюва още титли от "Голямата четворка". Що се отнася до Мъри, въпросът винаги е бил дали е способен да спечели мейджър надпревара и според мен отговорът е положителен. Той е само на 23 години и отново играе добре, въпреки разочарованието на US Open. Спечелването на турнира в Шанхай беше много за него, но ние искаме да го видим как триумфира в Лондон, а и в Австралия в началото на следващата година", добави още Бекер./БЛИЦ