Тенис легендата Борис Бекер разкри, че звездите на съвременния спорт поддържат привидно примирие, за да пазят имиджа си и да избегнат глобите, които световната федерация може да им наложи.

В последната си автобиографична книга, Бекер пише: "Хората често ме питат защо сега тенисът е по-скучен, откакто, когато аз играех. Твърдят, че сега няма такива характери. Отговарям им, че има страхотни характери и сега, но просто не се показват, защото не могат. Тях ги глобяват и микрофоните на корта улавят всяка псувня. В резултат от това не можеш да изразяваш дори възмущението си, защото това значи глоба от десетки хиляди долари."

"Инсталирането на микрофони на корта, които са способни да прихванат всеки звук или подшушване, ни прави свидетели на една генерация от крайно коректни и възпитани състезатели. Звездите поддържат фалшиви приятелски отношения. Например, публична тайна е, че Джокович и Федерер не се разбират, а няма начин Роджър наистина да е толкова мил.

"Причината Федерер да е един от най-високоплатените спортисти на всички времена е, защото всички го харесват. Но замислете се - няма как да се харесаш на всички... Той прави добри пари от този имидж, но ако показваше истинските си чувства, дали нямаше да прави по-малко?," обяснява още Бекер.