Роджър Федерер и Мартина Хингис няма да сбъднат мечтата на швейцарците и да си партнират на двойки на Олимпиадата в Лондон следващото лято. В последните седмици в страната имаше безброй спекулации по темата, като се смяташе, че Хингис е готова да се завърне на корта и дори е разговаряла с Роджър.

Треньорът на Федерер Северин Люти заяви, че тенисистът няма да играе на смесени двойки в Лондон. Причината за това е тежката му програма. Носителят на рекордните 16 титли от “Големия Шлем” все още не е докоснал олимпийското злато и иска да го спечели на тревата на “Уимбълдън”. Освен това той ще защитава титлата си на двойки със Станислас Вавринка и участие на смесени двойки би било прекалено голям ангажимент за него.

Слуховете за участие на 31-годишната Хингис продължават, макар че тя не е обявила завръщането си. В момента Мартина е треньор в академията на Патрик Муратоглу и заедно с него готви най-добрите му тенисисти на остров Мавриций. Сред тях е и Григор Димитров.

За да участва на Олимпиадата Мартина трябва да има висок ранкинг или поне участия в отборната надпревара “Фед Къп”.

През 2001 година Хингис и Федерер спечелиха надпреварата за смесени двойки “Хопман Къп”, която е единствената в историята на Швейцария.