Григор Димитров не се е записал за участие на турнира Сити Оупън във Вашингтон, с който ще бъде подновен професионалният тенис при мъжете след близо петмесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

Турът ще бъде рестартиран с надпреварата на твърди кортове от сериите АТП 500 на 14 август, но в него ще участват едва трима играчи от Топ 10 на ранглистата. Водач в схемата ще бъде световният номер 5 Данийл Медведев, а гъркът Стефанос Циципас и белгиецът Давид Гофен са другите участници от първата десетка. 
Роберто Баутиста Агут, Диего Шварцман, Карен Хачанов, Денис Шаповалов, Кристиан Гарин и Феликс Оже-Алиасим са играчите от Топ 20, които са се записали за участие.

Счита се, че липсата на интерес за участие на водещите тенисисти е предизвикан от притеснението им от начина, по който САЩ се справя с COVID-19. По-рано тази седмица Григор Димитров обяви, че е дал негативна проба за коронавирус, и че няма търпение да започне подготовка за участието си в турнирите на твърди кортове в САЩ и US Open. Възможно е той да играе на Мастърса в Синсинати, който започва на 22 август.