Рафаел Надал няма да получи специални привилегии и по-предно място в класацията на поставените на „Ролан Гарос”, заяви директорът на турнира Жилбер Исерн пред в. „Екип”.
 
Бившият тенисист Ги Форже, член на организационния комитет на „Ролан Гарос”, преди месец предложи испанецът, който падна до пето място в световната ранглиста, да бъде предпазен от евентуален сблъсък с Новак Джокович още на 1/4-финалите.
 
„Добре знаем значението на Надал за „Ролан Гарос”. Той е най-добрият тенисист в историята на турнира. Нелепо е, че той ще започне участието си в състезанието като 4-и или 5-и в ранглистата. Той е символ на „Ролан Гарос”, но според нас е ще бъде обидно за самия него, ако му предоставим специални протекции при подреждането на схемата”, заяви Исерн.
 
Рафаел Надал беше извън кортовете в продължение на седем месеца заради контузия на коляното. Той изостава сериозно от четвъртия в световната ранглиста Давид Ферер и има малка вероятност да го измести до началото на Откритото първенство на Франция на 26 май.