Дори и без сестрите Серина и Винъс Уилямс, които имат важен ангажимент около Супербоул, САЩ поведе на Франция с 2:0 след първия ден на “Фед Къп”. Така възпитаничките на Мери Джо Фернандес почти решиха изхода от двубоя, който се играе в Лиевин, Франция. 

Срещите си на сингъл спечелиха Бетани Матек-Сандс и Мелани Уден. В първата среща Матек-Сандс бе затруднена от най-силната французойка Ализе Корне, но триумфира след 7:6, 7:5. Детето-чудо Уден, което направи фурор на US Open, се справи с Паулин Парментие - 6:4, 6:4.

Утре състезателките разменят съперничките си и двубоите завършват с мач на двойки. За САЩ трябва да играят номер 1 в света на двойки Лизел Хубер и Бетани Матек-Сандс, а за Франция Стефани Коен-Алоро и Жули Коен. Отборът с 3 победи отива на полуфинал, а загубилият ще играе бараж за оставане в Световната група.

В друг сблъсък Германия и Чехия си размениха победи - 1:1. Ана-Лена Грьонефелд се справи с Лусие Сафаржова, а Петра Квитова надделя над Андреа Петкович с 6:4, 6:4 и върна шансовете за Чехия./БЛИЦ