Дългоочакваният пълен алманах на българския тенис  беше представен в столичен хотел днес.  Изданието "Тенис през три века" е посветено на 125 години тенис в България и 90 години Българска федерация по тенис.

Луксозната книга е цели 464 страници с формат А4+ и над 650 снимки. И всичко това на цена само от 30 лева. Всеки, които се интересува не само от български тенис, но и от спорта ни като цяло, ще бъде повече от доволен, ако си купи алманаха.  Заради своята уникалност алманахът няма да се продава в книжарниците из страната, а ще се разпространява изключително от БФТ, като своевременно ще бъдат публикувани всички условия за закупуването и получаването му.

В книгата се проследява до най-малки детайли и с изключително много статистика пълната история на българския тенис - от първите удари на кортовете в Борисовата градина до наши дни.

Зад канския труд стоят трима изтъкнати журналисти - Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева. Отговорен редактор е друго известно перо в гилдията Николай Кръстев, а редактори са Николай Драгиев, много популярен коментатор, и Ани Дончева. Дизайнер е Михаил Нейков.

Издаването на "Тенис през три века" от страна на БФТ стана възможно и благодарение на спонсорството на Пенсионноосигурителна компания "ДСК-Родина" АД, УМБАЛ "Софиямед" и УМБАЛ "Пълмед", ПИБ, ОББ, адвокатска кантора "Пенков-Марков и партньори" и ВСК "Кентавър".