Организаторите на силния турнир Sofia Open, който стартира в събота, са взели свръхмерки, гарантирайки сигурността на участниците и зрителите. БЛИЦ научи как ще се процедира, предвид нарастващия брой заразени с COVID-19 у нас. 

Припомняме, че Министерството на здравеопазването направи компромис и позволи на турнира в зала "Арена Армеец" да присъства публика. Мачовете от вълнуващата надпревара ще гледат ограничен брой фенове, при настаняване най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Бомба в БЛИЦ: Стана ясно бъдещето на Григор Димитров

Феновете на тениса, а и журналистите, трябва да бъдат наясно, че няма да имат достъп до участниците в Sofia Open 2020. Тенисистите ще бъдат настанени в хотел "Маринела", като за мачовете си и тренировките в "Арена Армеец" и зала "София" ще бъдат транспортирани със специален превоз. Състезателите ще бъдат откарвани и връщани обратно в хотела. Взетите изключително строги мерки водят и до редуцирането на екипа на всеки участник в турнира. Тенисистите ще могат да бъдат само с до трима човека със себе си.

Свръхмерките за сигурността на състезателите явно са причина някои от тях да отказват да участват и едва ли не да им се налага да бъдат под ключ и постоянно да се подлагат на тестове за коронавирус.
Екип на БЛИЦ

Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020 ВИДЕО