Бившата №1 в женския тенис Ким Клайстерс очаквано определи Рафаел Надал като фаворит за пореден триумф на „Ролан Гарос”, но посочи Григор Димитров като един от тенисистите, които биха могли да спрат Краля на клея.

“Очевидно е, че при мъжете изявеният фаворит е Рафаел Надал. Има обаче и по-млади играчи като Зверев, Тийм и Димитров, които биха могли да му отнемат трофея”, сподели носителката на четири титли от „Големия шлем”.

Както е известно, Гришо стартира с победа над египтянина Мохамед Сафуат с 6:1, 6:4, 7:6 и в следващия кръг ще срещне Джаред Доналдсън. 21-годишният американец се наложи с 6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 над чилиеца Николас Яри в близо тричасова битка.

“При жените е доста по-сложно, тъй като силите са много изравнени. Най-напред бих посочила Халеп, а след нея бих поставила Мугуруса и Свитолина. Мария Шарапова е двукратна шампионка на „Ролан Гарос“ и макар да не е сред големите фаворити, мисля, че трябва да следим и нейното представяне”, допълни за женската надпревара бившата белгийска звезда, която е анализатор на „Евроспорт” за втората надпревара от „Големия шлем” тази година.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и УЧАСТНИЦИ ПРИ МЪЖЕТЕ 

РОЛАН ГАРОС 2018 - СХЕМАТА ПРИ ЖЕНИТЕ