Бившата номер 1 в света Наоми Осака вярва, че може да се върне на първите места в световната ранглиста по тенис за жени до края на годината, тъй като черпи вдъхновение от това, че е майка.

Четирикратната шампионка от Големия шлем отпадна рано на Australian Open след 15 месеца извън корта, след като роди първото си дете, но е уверена, че ще се върне на върха, докато се подготвя за турнира WTA 500 в Абу Даби.

"Имам голямо уважение към тенисистките в челото на ранглистата и всичко, което са направили", каза Осака в интервю за "The National".

"Наистина е смело да го кажа, но знам на какво съм способна и виждам и себе си там. Надявам се, че мога да стигна дотам тази година, надявам се да се случи към края на годината. Но ако не, аз съм търпелива, винаги съм бил търпелив човек, така че в крайна сметка ще стигна дотам", добави 26-годишната японката.

Очевидно тя ще трябва да направи жертви, след като през юли стана майка за първи път, но дъщеря й Шаи я мотивира да постигне целите си.

"Аз съм от типа хора, които предпочитат да си поставят наистина високи цели и може би ще направя само 25 процента от тях, но 25 процента е нещо наистина невероятно", каза Осака.

"Не мисля, че бих се върнал и бих си казала: "О, целта ми е да стигна до четвъртфиналите на турнир от Шлема", което е много добре, но не това е причината да прекарвам времето си далеч от Шай", добави японката.

Осака, която планира да участва в турнири в Дубай, Индиън Уелс, Маями и Чарлстън, за да върне ритъма си, каза, че това, че е станала майка, й е помогнало да придобие нова перспектива.

"Наистина мисля, че Шай ме балансира много. Хубаво е да знаеш, че каквото и да се случи, ще има някой, който те обича и го е грижа за теб. Разбира се, не казвам, че тя е единственият човек. Но по някаква причина тя е единствената, за която мисля", коментира японката.

Осака се изправя срещу 71-ата в ранглистата американка и финалистката от Australian Open през 2022 година Даниел Колинс във втория кръг на турнира в Абу Даби във вторник.