Бившата №4 в световната ранглиста при жените Йелена Докич коментира изявите на най-добрия български тенисист Григор Димитров и го заля със суперлативи, след като той се завърна в топ 10 при мъжете.

Родената в Хърватия 40-годишна австралийка с шест титли бе една от най-привлекателните тенисистки, стигайки до четвъртото място в световната ранглиста през август 2002 година. Сега тя е тенис коментатор и студиен анализатор.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Мисля, че той сега се научи да играе тенис. И това, което имам предвид, е, че… не знам дали някой друг има толкова красива техника като неговата, но колко ефективна е тя? Винаги е имал качествата като играч, но постоянството? Това да успее да се събере и да се върне? Мисля, че му отне време да стигне до там. Григор е невероятен играч. За мен е човек, който заслужава поне един финал на турнир от Големия шлем. Надявам се да стигне до по-напредналите етапи от „мейджър“. Има играта, инструментите и оръжията и сега всичко е въпрос на зрялост – колко силен е психически и може ли да поддържа това ниво на игра“, сподели Докич пред Tennis Infinity.

В момента Гришо се подготвя за участието си на турнира в Монте Карло след няколко дни и в първия кръг ще се изправи срещу участващия с “уайлд кард“ представител на домакините Валентин Вашеро. В половината на българина е и италианецът Яник Синер, който го победи на финала в Маями и ще започне участието си директно от втория кръг. Двамата може да се срещнат на четвъртфиналите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!