Дани Валверду ще помага на Хуан Мартин дел Потро на турнира в Куинс при отсъствието на наставника на аржентинеца Себастиан Прието, който ще се завърне за Уимбълдън. Бившият треньор на Григор Димитров влезе в щаба на Стан Вавринка в началото на месец юни и е ясно, че съвместната им работа ще продължи поне за сезона на трева. Венецуелският специалист обаче ще се заеме и с подготовката на Кулата от Тандил. Това не е първа колаборация между Валверду и Дел Потро, които в миналото също са работили заедно за турнири на трева.

Припомняме, че бившият треньор на Григор Димитров приключи съвместната си дейност  с топ тенисиста ни през месец май. Тогава, преди турнира в Рим, в щаба на българина влезе Радек Щепанек, а малко по-късно Валверду стана част от екипа на Вавринка.

Сега и Григор, и Стан, и Кулата от Тандил ще участват на Fever-Tree Championships. Шампионът от 2014 г. Димитров стартира срещу Феликс Оже-Алиасим, Дел Потро е в същата четвърт и започва срещу Денис Шаповалов, а в другата половина Вавринка играе с Даниел Еванс.