26-годишната Джесика Пегула е сензацията при жените в тазгодишното издание на Australian Open. Американката отстрани последователно Виктория Азаренка, Саманта Стоусър, Кристина Младенович и Елина Свитолина, като загуби сет само в мача с последната.

Пегула ще се изправи на четвъртфиналите срещу Джесика Брейди, а светът впери очи в нея.

Оказа се, че американката определено е най-богата тенисистка в света. Тя е дъщеря на Тери Пегула, чието състояние се оценява на почти 5 милиарда долара. Той е собственик на отбора по американски футбол Бъфало Билс, на Бъфало Сейбърс от Националната хокейна лига и още няколко спортни тима.

Тери Пегула също така има бизнес с природен газ и недвижими имоти.

Джесика обаче разказва, че родителите ѝ са я научили сама да изкарва парите си. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

""Никой на никого не подарява нещо ей така. Трябва да се работи здраво и да си изкарваш парите. Аз започнах от нулата и продължавам да работя", казваше баща ми. Родителите ми не ми позволяваха да си вирна носа, за което съм им много благодарна", споделя Пегула.

Затова и тя развива няколко бизнеса, които са успоредно с тениса. Джесика има ресторант за здравословно хранене в Бъфало, своя линия козметика и ресторант във Флорида.

Тенисистката признава, че родителите ѝ не са я подкрепяли в желанието да прави тенис кариера и са искали да е ориентирана в бизнеса. Въпреки това обаче те не са пречили дъщеря им да се стреми към корта. И днес са горди с постиженията ѝ. 



Все пак да си едно от петте деца на милиардер си има много плюсове. Като например да лекуваш със стволови клетки контузия в коляното, както и да имаш на разположение уникалният възстановителен и тренировъчен център на Бъфало Билс.

Джесика обаче няма мания за величие и дори пътува в икономична класа в самолети. Приятелят ѝ не е спортист или звезда, а момче на име Тейлър Гахаген, което има едва 370 последователи в социалните мрежи и се занимава с центъра за спасяване и грижа за бездомни кучета.