Бизнесът за поредна година показа, че дори и когато става дума за тенис, е на водеща позиция. Доказателство за това е достигането до полуфиналите в 13-ото издание на турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и Българска федерация тенис на собственици на големи фирми.

Сред тях се открояват Константин Илиев, шеф на фирма за вертикална планировка, и партньорът му Иво Върбанов, собственик на счетоводна къща. Двамата имат във визитките си вече едно спечелено издание на "Лидерите". Срещу тях ще се изправят професорът по политология Георги Карасимеонов и Николай Терзийски. За място на финала ще играят и Димитър Димитров, търговски директор за Европа на Finex, и партньорът му Георги Петров, собственик на фирмата за геотермални термопомпи "Реенерджи инженеринг". Димитров също има шампионска титла от "Лидерите". Те срещат в полуфинала ресторантьора Генчо Генчев и директора на алпийците в БФСки Иван Каневчев.

Стартът на 13-ото издание на "Лидерите", което по традиция се провежда във водещия спортен комплекс "ДЕМА" дадоха заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, капитанът и рекордьор по участия за купа "Дейвис" Тодор Енев и шефката на клуба Мариана Ненова. И тази година "Лидерите" е с благотворителна мисия, като даренията от участниците ще се използват за реализирането през септември на детски турнир "Мастърс" за таланти до 10 г.

"За мен е чест и удоволствие да бъде сред вас", коментира по време на откриването Асен Марков.

"Стандарт" като една отговорна медия показва, че когато има желание, може да сбъдне много хубави неща. Надявам се, че от детския турнир ще излезе нова звезда за българския тенис. Пожелавам на всички хубава игра и приятни емоции", добави Марков.

Тодор Енев поиска от всички да заложат на фейърплея в играта и да спечелят най-добрите. Гост на откриването бе и директорът на БНР Радослав Янкулов.

Дебют в "Лидерите" направи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той бе в тандем със зам.-кмета на Банкя Пламен Симеонов. Двамата нямаха проблеми в групата срещу бившите председатели на НС проф. Огнян Гержиков - доц. Борислав Великов и бащата на валутния борд доц. Красимир Ангарски и доц. Арахангел Гигов. 13-ото издание на "Лидерите" се запомни с участието на много силни и равностойни 20 двойки при мъжете и още 5 при дамите. Гаранция за това бяха два от полуфиналите при мъжете, които завършиха след тайбрек и почти едночасова игра. Със сигурност днес при разпределението на първите 4 места отново зрителите ще видят качествен тенис и разбира се, феърплей на корта.

Красимир Велчев: "Благодаря Ви за хубавата инициатива"

"Благодаря на "Стандарт" за хубавата инициатива да организира такъв тенис турнир - коментира Красимир Велчев, зам.-председател на ПП на ГЕРБ. - Трябва да има по-често такива срещи, защото спортът възпитава по друг начин и поведението, и отношението на хората. В парламента най-много ми е тежало, че няма обстановка, в която човек да може работи спокойно. Феърплеят там е изключен. Понякога твърде късно разбираш какво са ти направили зад гърба. Турнир като "Лидерите" действа и възпитателно, защото човек се възпитава, докато е жив. Аз имах голямото желание няколко пъти да направя турнир за депутати, но са съжаление не стана. Вероятно, защото някои смятат, че ако се видим на корта след работа, това ще се изтълкува лошо от съпартийците".

Сладко изкушение чака призьорите

Сладкарница "Романс" подготвя поредната вкусна изненада за призьорите и гостите на турнира "Лидерите". Специално за "Стандарт" сладкарите на водещия виенски салон ще приготвят огромна торта, която по традиция ще бъде разрязана след финала днес. Всеки един от участниците получи специален сет с подаръци от Fibank, "Биодерма" и бира "Каменица".

Мениджърът на "Биодерма" Пенчо Кехаяминчев ще връчи на призьорите днес и последните хитове на фирмата. Атрактивни награди за най-добрите ще има и от Fibank. Топките "Уилсън" бяха осигурени лично от големия приятел на "Стандарт" Динко Дуков. За всички имаше и прохладна вода "Девин", както и по един съботен "Стандарт", за да се информират за случващото се по света и у нас.