Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира по блестящ начин на турнира в Лос Анджелис, побеждавайки с 6:3, 6:2 бившия №2 в света Томи Хаас. Гришо се разправи с именития германец за малко над час игра и се класира на 1/8-финалите на надпреварата. Турнирът на твърда настилка в Лос Анджелис е с награден фонд 619 500 щатски долара.

33-годишният Хаас показа, че е далеч от най-добрата си форма и допусна множество непредизвикани грешки. Гришо от своя страна се възползва, изигра срещата на висота и заслужено спечели.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Богомолов, който на старта на турнира отстрани квалификанта Грег Джоунс с 4:6, 6:1, 6:1.

Роденият в Русия американец е на 28 години, намира се на 64-ото място в АТР ранглистата, а през този сезон прави най-силното представяне в кариерата си. През 2011-а Богомолв достигна до три 1/4-финала на АТР ниво, а на Мастърса в Маями започна от квалификациите, записа четири победи, едната от която срещу Анди Мъри, преди да бъде спрян в трети кръг от Джон Иснър.

Благодарение на класирането си за втори кръг в Лос Анджелис първата ни ракета заработи 10 800 щатски долара от наградния фонд и 20 точки за АТР ранглистата, а при нов успех ще добави още 25. Мачът на Гришо с Богомолов ще се играе утре.