Джеймс Блейк се класира на четвъртфиналите на тенис турнира в Ещорил, след като се наложи с 7:6, 6:2 над французина Марк Жикел.

Поставеният под № 4 американец заби пет аса и изглеждаше по уверен в изявите си отколкото в първия си мач в турнира, когато постигна обрат срещу Федерико Жил.
 
Седмият в схемата на турнира в португалския град Алберт Монтанес се наложи с 6:2, 6:2 над Симон Греул. Французинът Флоран Сера също прогресира в следващата фаза след 6:3, 1:6, 6:3 над Хуан Монако от Аржентина.
 
В женската част от турнира № 6 в схемата Екатерина Макарова ще бъде най-високо поставената тенисистка на полуфиналите, след като постигна обрат за победата с 5:7, 6:2, 6:2 над втората в схемата Мария Кириленко.
 
За място на финала тя ще играе с Ана-Лена Грьонефелд, който продължава напред след отказване на четвъртата в схемата Сабине Лисицки, който прекрати участието си мача заради контузия в рамото, след като загуби първия сет с 2:6.
 
В другия полуфинал ще се срещнат Шахар Пеел от Израел и Янина Викмайер от Белгия. Пеер отстрани Ярмила Грот с 6:2, 0:6, 6:3, докато Викмайер изхвърли № 3 Сорана Кристя след 6:4, 1:6, 6:4./БЛИЦ