Американецът Джеймс Блейк отпадна от турнира от сериите “Мастърс” в Рим, след като загуби с 5:7, 3:6 от румънския квалификант Виктор Кривой.

Поставеният под № 14 Блейк се пребори за 5:5 в първия сет, след като бе загубил първите пет гейма, но не успя да се справи при тайбрека, където показа слаб сервис.
 
Блейк за кратко показа съвземане във втория сет, но се предаде при изоставане от 0:2. 26-годишният Кривой заби победната точка в мача с прехвърлящо воле на мрежата.
 
Миналогодишният финалист Станислас Вавринка преодоля леката загуба на концентрация и се класира за втория кръг, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Игор Куницин.
 
Десетият в схемата швейцарец проби руснака в осмия гейм и след това завърши първия сет с невероятни изпълнения при първия си сервис. Вавринка спечели мача, въпреки че допусна пробив във втория гейм.
 
Световният № 4 Анди Мъри, който се класира директно за втория кръг заедно с останалите топ осем поставени, ще се изправи срещу Хуан Монако, след като аржентинският квалификант отстрани германеца Николас Кифер с 6:2, 6:3.
 
По-късно днес бившият световен № 1 Марат Сафин играе срещу 13-ия в схемата испанец Томи Робредо./БЛИЦ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ КРЪГ В РИМ
Флавио Чипола (Ит) – Марин Чилич (Хър) 2:6, 2:6
Игор Куницин (Рус) – Станислас Вавринка (Швейц) 3:6, 4:6
Хуан Играсио Чела (Арж) – Кристоф Рохус (Бел) 1:6, 2:6
Николас Кифер (Гер) – Хуан Монако (Арж) 2:6, 3:6
Виктор Ханеску (Рум) – Виктор Троицки (Сър) 3:6, 3:6
Ян Хенрих (Чех) – Иво Карлович (Хър) 6:4, 4:6, 2:6
Потито Стараче (Ит) – Алберт Монтанес (Исп) 6:7, 4:6
Виктор Кривой (Рум) – Джеймс Блейк (САЩ) 7:5, 6:3