Българите Петър Нестеров и Адриан Андреев отпаднаха в първи кръг на сингъл на тенис турнира на клей от сериите "Чаланджър" във Верона (Италия) с награден фонд от 120 950 евро.

Нестеров загуби с 3:6, 4:6 от представителя на домакините Федерико Арнаболди. Срещата между двамата квалификанти продължи 99 минути.

Българският национал стартира с пробив, но след това Арнаболди взе пет от следващите шест гейма, за да реализира обрат в първия сет. Нестеров започна добре и втората част и поведе с 3:1, но италианецът бързо успя да навакса, а с ключов брейк в деветия гейм  си осигури и победата.

За участието си Нестеров заработи 4 точки за световната ранглиста и 1200 евро от наградния фонд.

Адриан Андреев се отказа заради физически проблем, след като загуби с 1:6 първия сет от мача си срещу бившия номер 16 в света Николоз Басилашвили (Грузия). Квалификантът Басилашвили, който в момента заема 443-о място в ранглиста на АТП, взе първите пет гейма, а в последствие преди старта на втората част софиянецът реши да прекрати участие в двубоя.

Андреев също заработи 1200 евро, но няма да прибави точки към актива си за световната ранглиста, в която заема 222-ата позиция.