Българският талант Пьотр Нестеров продължава да пише история в юношеския турнир на двойки на "Ролан Гарос". 18-годишният тийнейджър от София вече е 1/2-финалист в надпреварата, след като с партньора си Вячеслав Биелински извоюва трета поредна победа в Париж. Българо-украинският дует срази драматично представителите на домакините Саша Геймар Вайенбург и Мехди Садауи с 6:1, 5:7 (12-10) за почти час и половина.

В първия сет Нестеров и Биелински позволиха на съперниците си да вземат само първото си подаване, след което ги пробиха два пъти.

Втората част започна с размяна на четири поредни пробива, а равенството се запази и при 3:3. Нов пробив и затвърждаване осигури аванс от два гейма за Нестеров и украинеца. При 5:4 те имаха сервис за мача, но не съумяха да затворят двубоя. В 12-ия гейм двамата не успяха да се справят и при сервис на Биелински и така се стигна до дълъг тайбрек. В него Нестеров и Биелински се справиха с напрежението и извоюваха крайния успех при подаване на българина.

В първите два кръга Нестеров и Биелински елиминираха последователно Бруно Кузухара (САЩ) / Жоао Лоурейро (Браз) със 7:5, 2:6 (10-6) и поставените под №1 Марк Лаял (Ест) / Джак Пинингтън Джоунс (Вбр) с 6:4, 2:6 (10-7). Техни съперници за място на финала в Париж ще бъдат французите под №4 в схемата Артур Фил / Джовани Мпечи Перикар.