Българските тенисисти Виктория Томова и Димитър Кузманов спечелиха първите си мачове в квалификациите за Australian Open.

Томова се наложи с 6:2, 4:6, 6:1 срещу гъркинята Деспина Папамихаил, която е 182-a в света. Първата ракета на България при дамите започна силно и с два пробива в спечели първия сет. Гъркинята изравни резултата в мача благодарение на брейк в подаването на българката във втората част.

Виктория Томова направи много силен решителен сет, когато реализира три последователни пробива. Това ѝ донесе победата в мача. Следващата съперничката на българската тенисиста ще бъде 22-годишната британка Кейти Суан, която е 246-а в световната ранглиста.

Димитър Кузманов осъществи обрат срещу германеца Даниел Мазур, за да стигне до успеха с 4:6, 6:3, 7:6 (5). Пробив на немеца в третия гейм се оказа решителен за изхода на първия сет. Кузманов обаче показа по-силна игра през втората част, осъществи брейк в шестия гейм и изравни резултата в мача.

Третият сет стигна до тайбрек, след като още в самото началото двамата тенисисти размениха по един пробив. В решителната част от Мико започна по-добре и стигна до два мачбола, като успя да се възползва от втория от тях и да запише победа. Следващият съперник на Кузманов е друг германец - Тобиас Камке.