България ще играе в Световна група II за Купа "Дейвис" след поражение с 0:3 от Босна и Херцеговина в Бургас. Александър Лазаров и Александър Донски загубиха на двойки от Дамир Джумхур и Мирза Башич с 6:7(10), 3:6. Това беше третата поредна загуба за нашите, които и срещу босненците бяха без най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

Припомняме, че в събота Димитър Кузманов отстъпи в три сета на Нерман Фатич, а след него Янаки Милев загуби от Дамир Джумхур.

Така вторият мач от неделната програма е без значение за крайния изход и България ще играе в по-долната Световна група II. В него Пьотр Нестеров ще играе срещу Андрей Недич.

Първият сет на срещата при двойките беше изключително равностоен, като в него нямаше пробиви. Така заслужено се стигна до тайбрек, в който гостите от Босна и Херцеговина се наложиха с 12:10 точки, реализирайки четвъртия си сетбол. Донски и Лазаров също стигнаха до два сетбола, но при сервис на съперника не успяха да ги реализират.

Един пробив, нанесен в четвъртия гейм на втория сет при сервис на Донски, се оказа достатъчен за Джумхур и Башич да спечелят срещата, с което и да подпечатат оставането на босненците в Световна група I на отборния турнир.

Следващият двубой на националите ни за Купа "Дейвис" ще бъде през септември.