Магдалена Малеева няма да играе за България на Фед Къп. Предстоящото неофициално световно отборно първенство по тенис за жени отново ще се проведе в Израел. Маги прекрати кариерата си през 2005-а, но миналата година се включи в мачовете на двойки, за да помогне на тима ни в Ейлат, пише Гонг.
“Тайничко се надявах Маги Малеева да се е заразила с треската тенис и да играе отново догодина“, заяви капитанът на тима ни Дора Рангелова.

В последното издание на Фед Къп страната ни бе представена от Маги Малеева, Цвети Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова, като Малеева игра само на двойки и записа само победи. Тимът ни запази мястото си в І група след като спечели плей-аута срещу Латвия с 2:0 победи. От 30 януари 2012 година своите мачове ще играят националните тенисистки на Австрия, България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Естония, Великобритания, Гърция, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Швеция. Според регламента първите два отбора в крайното класиране ще играят в плейофите за Световна група II през пролетта на 2012 година, а последните два ще отпаднат в по-долната ІІ група в зоната./БЛИЦ