България остана начело на група “А” от отборния турнир по тенис за жени “Фед Къп” след изиграването на днешните мачове. Нашите момичета почиваха, а Австрия се наложи с 2:1 победи срещу Естония. Във вчерашния сблъсък родните състезателки надвиха Естония с категоричното 3:0.

Патрисия Майер-Ахлайтнер даде аванс на Австрия след безапелационен успех над Татяна Воробьова с 6:0, 6:0. Във втория мач на сингъл обаче първата ракета на Австрия Тамира Пашек се представи разочароващо и загуби от 16-годишната Анет Контавейт с 4:6, 6:7. В мача на двойки Пашек и Сандра Клеменшиц надделяха над Контавейт и Воробьова с 6:4, 6:4.

България и Австрия излизат ще спорят за първото място утре (3 февруари). Първата среща е от 10 часа, като все още не се знае дали за страната ни ще играе Елица Костова или Диа Евтимова. Със сигурност Цветана Пиронкова ще играе във втория двубой, като се очаква тя да се изправи срещу Пашек. Ако двата тима си разменят по една победа ще се играе среща на двойки, в противен случай тя ще отпадне.

При успех, ще играем срещу Израел или Великобритания, като срещите ще са за класиране в плейоф за изкачване в по-горната група на турнира.