Българските национали за Купа "Дейвис" взеха важна победа над Турция и намалиха общия резултат в сблъсъка. Така нашите момчета изостават от южните ни съседи с 1:2 успеха и всичко ще се реши след мачовете на сингъл в неделя. 

Тандемът между Александър Лазов и Васил Младенов надделя с 3:2 сета над Туна Алтуна/Джем Илкел след почти петчасова битка и оставиха живи шансовете на тима ни да се доберат до знаменит обрат. 

В отделните части резултатът беше 7:6, 6:7, 6:7, 7:6, 6:4 в полза на нашите момчета и интригата остава за неделя. Очаквано, развръзката беше изключително драматична в последния сет, след като първите четири се решиха след тайбрекове. 

Българските момчета първи поведоха с пробив и при 4:2 се виждаха с важен аванс. Турците обаче светкавично върнаха пробива и впоследствие изравниха до 4:4. Българите обаче показаха класа и пак пробиха, след което удържаха подаването си и спечелиха след над четири часа и половина на корта. 

Така в неделя всичко ще се реши след битките на сингъл. Първата от тях ще е между първите ракети Марсел Илхан и Димитър Кузманов. Ако нашето момче надделее, решителният пети двубой ще е между Джем Илкел и Александър Лазаров.