ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Андриан Андреев започна успешно дебюта си на Australian Open, след като в първия кръг от квалификациите се наложи над италианеца Франческо Маестрели. За съжаление другият български участник в пресявките – Димитър Кузманов, отпадна след загуба от босненеца Дамир Джумхур.

Андреев победи световния №299 със 7:6 (5), 4:6, 7:6 (5) след 3 часа и 20 минути на корта. В първия сет родният тенисист беше догонващ. Маестрели поведе с 3:1, а след това имаше сетбол при 5:4, но българинът се справи отлично и стигна до тайбрек. В допълнителните разигравания на първата част Андриан Андреев също изостана с 4:5, но след това обърна нещата в своя полза.

В началото на втория сет двамата тенисисти размениха по един пробив за 3:3. След това италианецът направи нов брейк в подаването на българина, който успя да затвърди за 5:3, което му отвори пътя към изравняване на резултата в мача.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Андреев допусна ранен пробив в началото на третия сет, в който отново се оказа изоставащ с 1:3. Родният представител, заемащ 191-о място в световната ранглиста, осъществи обрат и поведе с 4:3. В 12-ия гейм българинът пропила два мачбола, но в тайбрека не остави шансове на Маестрели. Съперник на Андриан Андреев във втория кръг на квалификациите ще бъде 122-ия в света Юрий Родионов (Австрия).

Димитър Кузманов отпадна в пресявките за Australian Open след поражение с 3:6, 1:6 от Джумхур. Втората ни ракета не успя да покаже играта си от United Cup и отпадна след 80 минути на корта.

Решителен за първия сет се оказа пробивът, който босненецът направи за 3:2, който веднага след това затвърди и до края на частта не допусна изненада. Развитието на първия сет сякаш пречупи Кузманов, който във втория изостана с 0:5. Мико все пак спечели един гейм, а след това спаси и мачбол, но авансът на Джумхур се оказа прекалено сериозен, за да бъде стопен. Съперник на босненеца във втория кръг на квалификациите ще бъде Макс Пърсел от Австралия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!