Силен турнир от веригата на женската тенис асоциация WTA ще се проведе в България през следващата година. Това стана ясно на среща днес между Борда на Директорите на Тенис Европа, министър-председателя Бойко Борисов и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

“Ще подкрепим Българската федерация по тенис в намерението й да организира турнир от WTA през 2012 година", заяви президентът на Тенис Европа и вицепрезидент на ITF Жак Дюпре. Към този момент плановете са наградният фонд на състезанието да бъде 220 хиляди долара. Дюпре подкрепи намеренията на БФТенис за изграждане на модерен тенис център и изрази благодарност към ръководството на федерацията за свършената през последните години работа в тази насока.

“За пореден път се убедих, че тук в България се работи много добре. Искам още веднъж да благодаря на Стефан Цветков и на екипа на БФТ за топлото посрещане в София. Пожелавам успех на федерацията и на тенис талантите на България. Вече виждаме много добри резултати от Цветана Пиронкова и Григор Димитров, да се надяваме, че следващите поколения ще пожънат още по-големи успехи. Сега с нетърпение очакваме предстоящото европейско първенство по плажен тенис, което ще се проведе по-късно тази година", посочи още Дюпре.

Президентът на БФТ Стефан Цветков също остана много доволен от свършената работа. "За нас беше удоволствие да бъдем домакин на европейската конференция. Благодаря на всички, които уважиха поканата ни и участваха в конференцията", каза той./БЛИЦ