България изтегли добър жребий за първата фаза на група 1 в зона Европа/Африка на "Фед къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени. Родните тенисистки ще премерят сили срещу отборите на Израел, който ще е домакин на срещите, Полша и Люксембург.

В отбора ни са включени капитанката Дора Рангелова, първата ни ракета Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Магдалена Малеева. Срещите ще се проведат в израелския курорт Ейлат от 2 до 5 февруари.

Полша ще пристигне в Израел в следния състав: Магда Линете (176-а в ранглистата на WTA), Урсула Радванска (201-ва), Клаудия Янс и Алиця Росолска.

За Люксембург ще играят Манди Минела (135-ва), Ан Кремер (196-а), Клодин Шол (1018-а) и Тифани Корнелиус, докато домакините от Израел са водени от 12-ата в световната ранглиста Шахар Пеер, а в тима им са още Юлия Глушко (233-а), Керен Шломо (530-а) и 14-годишната Валерия Патюк.

Само победителят в групата се класира за плейофите за място в баражите за влизане в Световна група 2. Заелите втори и трето място отбори остават в същата група, а последният играе плейофи за оставане. /БЛИЦ