Световната тенис звезда Денис Шаповалов си тръгна със скъп спомен от родината ни. Управителят на БЛИЦ Ивайло Крачунов му подари един от символите на България - горд лъв, който да му носи късмет по пътя към върха в класацията на ATP.

"Много съм благодарен. България ми хареса изключително много. Хората са любезни и приятни, а Sofia Open бе организиран много добре. Ще се върна отново с голямо удоволствие", заяви Шаповалов преди да си тръгне от държавата ни.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

21-годишният канадец бе поставен под номер 1 в схемата на Sofia open 2020, но отпадна сензационно в първия кръг от молдовеца Албот. Загубата обаче не помрачи отличното му представяне през цялата година.

Шаповалов не скри добрите си впечатления от първата ни ракета Григор Димитров. "Направил е много за България и е пример за младите играчи", каза левичарят, който мери сили с най-добрите на планетата.

Освен с Григор Димитров, Шаповалов се познава много добре и с българските таланти Алекс Донски и Адриан Андреев.

Роденият в Тел Авив Шаповалов си взе довиждане и с Донски, който натрупа опит с участието си на сингъл и на двойки в престижния турнир Sofia open. Младите играчи са се срещали неведнъж в Канада, където са израснали като деца.




Снимки Георги КОЛЕВ/БЛИЦ