Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Организаторът на Smile Women`s Tennis Tournament Йорданка Димитрова разказа за турнира, за специалните статуетки и награди, с които радва участничките. 

Пред камерата на БЛИЦ Live застанаха още двукратната победителка Елена Андонова и финалистката Анна-Мария Донова. 

"Атмосферата тук е прекрасна - на кортовете на Тенис клуб 360. Това е най-старият тенис клуб в България, основан е през далечната 1896 г. с инвестиция на чуждестранни дипломати и търговци. Една от причините да го избера е невероятната атмосфера, намираме се в центъра на Борисовата градина. Екипът, който работи тук, полага грижи и усилия за кортовете и за всички, които искаме да правим и да постигаме нещо в спорта, играейки дори любителски. Атмосферата винаги е невероятна", коментира Димитрова и обясни как се е зародила идеята й да организира турнира за любители. 

"Бях професионална състезателка по волейбол в Левски. Като ученичка заминах за САЩ, там играх тенис", разказа Димитрова.

"У нас има жажда за турнири при жените. В момента няма ежемесечен сингъл турнир за жени любителки, освен този, който ние правим", продължи тя. 

"Има необходимост да дадем пример на по-младите как могат да бъдат красиви и актуални, но на корта, а не по пейките с телефоните, по заведенията... Правим нещо добро. Държавата като не може, ние ще го направим. Това е по-здравословен начин на живот. Не съм правила опити да организирам турнира заедно с федерацията ни по тенис", добави Дани Димитрова. (4:40 мин.)

"Всяка участничка за нас е звезда" (6:00 мин.)

Елена Андонова спечели последните две издания на турнира - "Допреди година и половина бях съдия по тенис. Това е попрището, в което се чувствах най-добре, но за съжаление в българското съдийство нещата са както в много други неща у нас. Бях принудена да се откажа. Шуробаджанащината я има в пълна степен в съдийството, жалко." (8:17 мин.) 

"Още на първия турнир бях много изненадана като видях нестандартните купи. Всяко издание на турнира е с различно мото, което няма аналог в аматьорския тенис. Всяка дама още с пристигането си е посрещана с подаръци, с усмивки", каза още Елена Андонова. (10:40 мин.)

Няма ограничения за възрастта на участничките в турнира (12:35 мин.) 

24-годишната Анна-Мария Донова е архитект. От 12-годишна играе тенис. (15:30 мин.)

"Имала съм много тежка контузия, бях с парализиран ляв крак през 2013 година. Бяха ме отписали като човек, който ще може да ходи нормално, та камо ли да спортува, а още по-малко пък да се състезава. Над месец и половина бях изцяло на легло", разказа Елена Андонова. (17:35 мин.)

"С брат ми тренирахме заедно тенис като бяхме деца. Харесвах Ана Иванович, при мъжете подкрепям Новак Джокович", каза Анна-Мария Донова. (19:40 мин.)

"Следя всички турнири. Аз съм първият български лайнсмен, който е бил на турнира АТР 1000 в Мадрид. Съдийствах на любимеца ми Рафаел Надал, беше много емоционално. За жалост обаче загуби, нямаше как да му помогна срещу Вердаско", разказа Елена Андонова, която е играла срещу Григор Димитров. (21:00 мин.)

Дани Димитрова обясни и какви новости ще има в турнира. (24:00 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

 

 

Публикувахте от Smile Tennis в Понеделник, 24 юни 2024 г.

 

Прекрасните дами, които достигнаха до полуфинала на Smile Women's Tennis 2024 | Дамски тенис турнир в София :: 22 юни 2024 ::! Дами, неслучайно ви посвещаваме тази песен, всички вие сте #unstoppable! Пред таланта и обичта ви към спорта няма граници! Вие сте сила и вдъхновение, благодарим ви!

Публикувахте от Smile Tennis в Петък, 28 юни 2024 г.