ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Григор Димитров загуби от №3 в света Даниил Медведев 6:3, 2:6, 4:6 в среща от втория кръг на тенис турнира във Виена. Победата бе шеста за руснака в осем мача с българина.

Срещата започна с размяна на сервис геймове, но в третия Гришо успя да пробив руснака. Последва гейм на нула, с който затвърди постигнатото. При 4:2 в своя полза Григор Димитров успя да пробие съперника още веднъж за 5:2. Медведев намали изоставането си, след като проби Гришо за 5:3. Димитров обаче не остави надежда на световния №3 след маратонски гейм, спечелен след четири тайбрека.

 Топ Коефициенти за Спортни Залози! 

Вторият сет не започна никак добре за Григор Димитров, който поведе с 30:0 при свой сервис, но бе пробит. Последва размяна на сервис геймове, за да се стигне до нов пробив в полза на Медведев за 4:1. Руснакът поведе с 5:1, а Григор намали на 5:2, за да се стигне до крайното 6:2 при сервис на Медведев.

Гришо пропусна възможност за пробив в началото на решителната трета част. Медведев също можеше да пробив в третия гейм, но не се възползва. Руснакът пропиля нови две възможности в седмия гейм, но Димитров се измъкна. При 4:4 Медведев успя да направи пробив на нула, след което взе сета с 6:4.

В следващия кръг Медведев ще срещне сънародника си Карен Хачанов, победил Иржи Лехечка (Чехия) с 6:3, 6:1 по-рано днес.