Най-добрият български тенисист Григор Димитров проведе първия си официален мач след възстановяването от контузия, която получи по време на осминафинала от „Уимбълдън“ срещу Даниил Медведев.

След точно едномесечно отсъствие от корта Гришо игра на двойки в Монреал (Канада), но отпадна още в първия кръг. Димитров и британският му партньор Джейми Мъри отстъпиха на Нийл Скупски (Великобритания) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) с 5:7, 5:7.

Мачът започна отлично за Григор и брата на Анди Мъри. Двамата направиха пробив във втория гейм и после поведоха с 3:0. Техните съперници върнаха брейка в седмия гейм, а след това при собствен сервис изравниха резултата. Скупски и Винъс направиха втори пробив, за да поведат с 6:5, а после взеха своя сервис-гейм и спечелиха първия сет.

Британецът и новозеландецът направиха брейк в началото на втората част и след това поведоха с 3:1. Григор Димитров и Джейми Мъри възстановиха равенството с пробив за 4:4. Решителен се оказа брейкът, осъществен от Нийл Скупски и Майкъл Винъс в 11-ия гейм. Те поведоха с 6:5, а после взеха подаването си на нула и спечелиха мача за 77 минути.

Григор Димитров продължава участието си в Монреал, но на сингъл. Той е поставен под №7 в основната схема и пропуска първия кръг. Във втория ще играе срещу победителя от мача между квалификантите Ринки Хиджиката (Австралия) и Таро Даниел (Япония), които излизат на корта най-рано в 18:00 часа днес българско време.