Най-добрият ни тенисист Григор Димитров направи отличен старт на турнира в Стокхолм с награден фонд 600 000 евро. Гришо изигра силен мач срещу 66-ия в световната ранглиста Райън Суитинг, побеждавайки го с 6:3, 6:1. 24-годишният американец не успя да се противопостави на талантливия българин, който бе концентриран от началото до края, сервира перфектно, бе стабилен в разиграванията от дъното на корта и не допусна нито един пробив. На свой ред Димитров спечели на четири пъти подаването на Суитинг.

Гришо дори е измъчван от настинка, но това не му попречи да покаже най-добрата си игра и да се класира в следващата фаза, където го чака Хуан Игнасио Чела. Аржентинецът е четвърти поставен в схемата на турнира в Стокхолм и почива в първия кръг. Мачът на Димитров с 28-ия в света Чела ще се играе утре.

В срещата с Райън Суитинг Гришо постоянно прибягваше до помощта на носни кърпички и още в началото стана ясно на зрителите, че е болен. Мнозина обаче сгрешиха като побързаха да го отпишат. След 1 час и 13 минути игра българинът се поздрави с успеха.