Легендата Рафаел Надал ще предостави уникална по рода си възможност на български тенисист, научи БЛИЦ. Става дума за Иван Иванов, който вече може да се похвали с това, че е достигал до №1 в Европа до 14 години.

Българският талант впечатлява особено много с изявите си, а това, по всичко изглежда, не е убягнало и от очите на Матадора и всички негови треньори.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Иван Иванов ще получи минимум една година пълна стипендия в академията на Рафаел Надал, като през тази есен ще замине, за да започне да се подготвя. Това на практика означава, че от академията правят инвестиция за стотици хиляди евро, предоставяйки подобна възможност. А именно, тренировки с най-добрите треньори и играчи, поети всички разходи по подготовка, развитие и образование, използване на база на топ ниво и предоставяне на възможности за участие на престижни турнири.

Припомняме, че Надал много изкъсо следи всеки голям талант в академията си и прекарва там 100% от времето си извън турнирите, на които участва. Ръководните фактори на самата организация пък са само хора от фамилията и най-близкото обкръжение на носителя на 22 титли от Големия шлем.