Григор Димитров започна с победа участието си на "Уимбълдън". Хасковлията победи испанския ветеран Фернандо Вердаско в мач от първи кръг, който трябваше да се състои вчера. Заради дъждовното време програмата на турнира от Големия шлем се промени много и двубоят бе отложен за днес. 

Гришо надделя над 37-годишния си съперник с 3:6, 6:3, 6:4, 6:4 и чака победителя от срещата Михаил Кукушкин - Александър Бублик.

Испанският тенисист спечели първи сет. Двамата започнаха с успешни сервис геймове, като до 4:4 нито един не успя да осъществи пробив. Вердаско обаче започна да се справя с подаването на Димитров и при първата възможност за брейк не успя, но при втората стигна до успех. Последва успешен сервис гейм и 6:4 за Вердаско в първия сет.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Григор се промени и доминира изцяло във втори сет. Той поведе с 5:0, след което си позволи леко отпускане, което даде на Вердаско възможно за пробив и за по-малка разлика в сета. Все пак без притеснение Димитров надделя с 6:3 в тази час и изравни резултата.

Григор и Вердаско започнаха уверено трети сет, като и двамата спечелиха първите си два сервис гейма. При 2:2 Вердаско застана да сервира и видяхме един от най-дългите геймове. Григор Получи четири възможности за брейк, но испанецът успя да ги спаси. При петата обаче българинът вдигна ръце и записа решителен пробив. До края на тази част той бе много солиден на сервис и успя да осъществи пълен обрат.

В последния сет Григор отново записа пробив в решителен момент. При 3:3 той успя да спечели подаването на Вердаско, а след това почти без напрежение спечели и сета, с което и мача.