Българките Борислава Ботушарова и Юлия Стаматова се класираха за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в гръцкия град Ираклион с награден фонд 10 хиляди долара. Държавната шампионка на открито и в зала Ботушарова стартира с убедителното 6:0, 6:0 срещу квалификантката Карол Арнес Меркадо от Еквадор.

Така тя заработи 1 точка за класацията на WТА и 196 долара, а за място на четвъртфиналите ще срещне поставената под номер 6 Аминат Кушкова (Русия).

Стаматова пък се справи с поставената под номер 2 Химена Ермосо (Мексико) с 6:2 7:6(7). Българката взе пет от първите шест гейма в мача, което й осигури успеха в първия сет. Във втората част Ермосо сервираше за изравняване на резултата при 5:4, но Стаматова проби за 5:5, а след това затвори мача при четвъртата си възможност с 9:7 точки тайбрека.

Така тя също заслужи 1 точка за класацията на WТА и 196 долара, а за място на четвъртфиналите ще се срещне с друга българка Далия Зафирова, която вчера разби квалификантката Ким Яна Хаузлер (Швейцария) с 6:0, 6:1.